Director

directorsmall

Nascut a Barcelona l’any 1959. És llicenciat en Filologia catalana, disciplina a què es dedica professionalment en l’actualitat.

L’any 1979 va fundar la Coral Espígol a Santa Maria de Gràcia, la qual encara dirigeix, actualment assaja al Centre Artesà Tradicionàrius. Els anys 1997, 1998 va dirigir la coral de Sant Miquel dels Sants a Gràcia i la Coral del Migdia de la Direcció General de Joventut de la Generalitat els anys 1999 i 2000. De 1997 a 2007 ha dirigit el cor de la Direcció General de Política Lingüística, actualment Cor Drassanes. L’octubre de 1998 es va crear la coral de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona sota la seva direcció i amb la qual ha fet nombroses actuacions de caràcter institucional i trobades amb altres cors de col·legis d’advocats de l’estat espanyol. Des del 2001 dirigeix i canta en el cor de cambra Vuit a quatre, grup vocal.

Ha participat en diversos cursos i trobades de direcció coral i d’orquestra, de cant i d’interpretació.  Ha treballat amb Pierre Cao, Josep Prats, Manuel Cabero, Francesc Llongueras, Johan Duijck, Lastzlo Heltay, Lluís Vila, Christian Grobe  i Harry Christophers. Ha estudiat cant i tècnica vocal amb Sergi Riera, M. Dolors Cortés i Josep Lluís Moreno, i harmonia amb Josep Margarit i David Padrós.

Ha estat membre de diverses formacions corals de Barcelona: Coral Celístia, Coral Gavina i Coral Cantiga. Ha col·laborat amb altres cors puntualment. Ha muntat i dirigit obres del repertori simfònico coral d’autors com Vivaldi, Handel, Mozart, Haydn, amb la participació de diverses orquestres i ha col·laborat en el muntatge de grans obres com la Passió segons Sant Mateu de Bach. Ha escrit, dissenyat i dirigit dos espectacles corals escenificats per a la Coral Espígol: Cançons en un cove, de música tradicional amb la col·laboració de músics del Centre Artesà Tradicionàrius i Diàlegs entre Fauré i Saint Saëns, amb participació d’actors i músics instrumentals. Ha participat com a director assistent en dues edicions de les Jornades Internacionals de Barcelona. L’any 2004 va impartir un taller de música coral catalana a la ciutat de Niteroi, Rio de Janeiro.

Ha estat membre actiu de la Delegació del Barcelonès de la Federació Catalana d’Entitats Corals.

Entrevista a La Vanguardia, respecte el Concert d’Estiu de l’any 2000.

Entrevista de la SER a proposit del concert de la Verema a Can Codorniu.

Entrevista a Bull Pen (Butlletí del Grup d’Advocats Joves)