2008

20-12-08 Despedim l’any donant un entranyable concert a l’assil d’avis de les Germantes dels Pobres, a la Plaça Tetuan. Ens emocionem i s’emocionen amb els nostres cants, molts dels quals comparteixen amb nosaltres i acabem la tarda a la cafeteria d’enfront prenent xocolata, pastes i cava i cantant sense parar. El propietari o encarregat del local, entusiasmat ens demana que hi anem ben sovint. Fins l’any que be. Feliç 2009.
12-12-08
Hem ofert el nostre tradicional concert de Nadal a la Parróquia de Sant Raimon de Penyafort. Aquests han estat el cartell i el programa:
            
11-12-08
Intervenim cantant a la itinerant “Caravana dels Drest Humans” organitzada pel Consejo General de la Abogacía Espanyola, en conmemoració del seixanté aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans instal·lada aquests dies a la Plaça Universitat. El Toni ens envia aquesta foto (gràcies Toni):
19-11-08 Hem clós l’acte commemoratiu del 175 aniversari del Col·legi, al Pati de Columnes, estrenant el piano que el Col·legi ens ha regalat amb motiu del nostre X aniversari. Hem cantat el primer moviment del Glòria de Vivaldi, l’Ave Verum de W.A. Mozart i l’Hallelluia de l’Oratori “El Mesies” de Haendel. Fora de programa i mentre se servien les copes, hem cantat també el “Va Pensiero” del Nabuco de G. Verdi. Si ens faciliten alguna foto de l’acte, la penjarem aquí.
15-11-08 La Rosa Maria Panadés, juntament amb la Rosa Álvarez, han ofert un entranyable dinar-homenatge a la Coral, en el transcurs del qual ha pronunciat un emotiu discurs que ens ha permés conèixer una mica més els origens de la Coral. En el transcurs del dinar han regalat al director dotze discos de corals d’arreu i un dels seus nets li ha lliurat una partitura que havia guardat el seu besavi tota la vida, un Himne a Catalunya d’Apeles Mestres, perquè la continués guardant. Quina responsabilitat, Quim!
11-11-08 El Bull Pen (Butlletí del Grup d’Advocats Joves) publica una entrevista amb el nostre director, Quim Manyós, i el Món Jurídic, publica tanmateix un article amb motiu del X Aniversari de la Coral.
24-10-08 Per celebrar el desè aniversari de la Coral, hem fet un sopar de gala a l’Hotel Grand Marina, al Port de Barcelona. En un entorn molt acollidor, un pasadís d’espelmes, amb pètals de roses ens han dut a l’espai que teníem reservat on ens ha estat ofert un aperitiu. Abans del sopar l’Albert ens ha dirigit unes paraules i la Glòria ha lliurat uns diplomes a la “primera promoció” de la Coral. Els “supervivents” de la mateixa ens han obsequiat cantant “Viva tutte le vezzose”. El sopar ha estat amenitzat, com no podria ser menys, pels nostres cants, i després d’una “espantà”, les noies han sorprés als homes amb una fantàstica dansa que, en rigorós secret havien estat assajant. La vetllada ha conclós amb música de “les nostres èpoques” que ens ha permès moure l’esquelet a discreció. Aquestes són algunes de les fotografies d’aquest simpàtic, divertit i entranyable acte, facilitades per en Toni, l’Helena i la Ester.

22-10-08
22-10-98 / 22-10-08    X Aniversari de la Coral

A les vuit en punt d’aquesta tarda, el comptador que vam instal·lar el 26-1-08 a la portada i a la pàgina de novetats i que ens recordava els dies, hores, minuts i segons que mancaven per arribar al X aniversari de la Coral  ha arribat a zero. Felicitats a tots i totes en aquesta efemèride. La Coral inicia avui el seu segon decenni.

Aquestes són les portades quan vam iniciar el comptador, quan mancaven pocs minuts i al final:

           
17-10-08
18-10-08
19-10-08
Hem participat a la vuitena trobada de Corals de Col·legis d’Advocats a Granada, juntament amb els companys i companyes del Cor amfitrió i els dels Col·legis del Señorío de Vizcaya, València i Vigo.
És va inaugurar la trobada amb una recepció-cóctel divendres 17 al vespre, al Col·legi de Granada on el seu degà, José María Rosales de Angulo, ens va deixar bocabadats amb un amè i documentat discurs amb el resum en deu minuts de 1.200 anys d’història de la ciutat de l’Alhambra i l’Albaicín, amb inserts poètics inclosos. Enhorabuena, José María, y muchas gracias.

Dissabte a la tarda vam oferir un concert les cinc corals participants al Paranimf de la Facultat de Dret i diumenge una missa cantada a la Catedral, oficiada per l’Arquebisbe de Granada que va tenir unes paraules molt simpàtiques i amables pels components de les corals.

Moltes gràcies als companys de Granada per la seva impecable organització i per les seves atencions durant la inoblidable estada. I fins l’any que ve a …

Aquestas són algunes fotografies d’aquests dies, gentilesa de la Beatriz, la Ester, la Eva i la Helena

25-09-08 Com l’any passat, hem ofert un concert al Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà, a la cloenda del Congrés de Dret Internacional organitzat per l’Ordre des Avocats de Perpinyà. Aquest ha estat el repertori:

– Tourdion
– O nuit
– Mon coeur se recomande à vous
– Ciutat de parella
– La reina del placer
– El meu avi
– Invocació al Pirineu
– En el Vallespir
– Els soldats
– Cançó d’amor i de guerra

I aquestes són dues fotogafies de la nostra arribada, gentilesa de la Eva Muns i de la Pili.

         
24-07-08
Amb el tradicional concert d’estiu, ofert avui a la Parròquia de Sant Raimon de Penyafort, hem donat per finalitzat aquest llarg curs. Aquest any hem rebut la visita de Luiz Abreu, director de la Coral Ampla de Niteroi de Rio de Janeiro (Brasil), que ha cantat amb nosaltres i ens ha dirigit dues cançons, Balaio, i, en els bisos, una que ens va ensenyar ell mateix, “Boi de cara preta”. Muito obrigado, Luiz, por tua presença e pelo obsequio de tua canção. Até sempre.

Aquests van ser el cartell i el programa:

                                               
08-07-08 Hem clos l’acte en commemoració del centenari del Palau de Justícia presidit pel M. H. president Montilla acompanyat a la presidència pel  president del Consejo General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Exmo. Sr. Francisco-José Hernando, al Saló dels Passos Perduts cantant “l’Hymne à la nuit”, “Cantares” i “El Cant de la Senyera”, en presència de la presidenta del TSJ de Catalunya, consellera de Justícia, fiscal en cap, presidents de TSJ d’altres Comunitats Autònomes, entre altres autoritats. La notra degana, tanmateix assistent a l’acte ha dit que “hem estat la veu de l’ICAB” al mateix. Doncs a disposar, degana, ja saps que sempre som a punt per qui volgui escoltar-nos.
Al full informatiu electrònic del Departament de Justícia (e-Justícia) és fa ressò de la nostra actuació a aquest acte.
30-06-08 Hem actuat a l’acte en memòria de l’advocat Dr. Carlos Obregón Roldán. Ens ha dirigit, per impossibilitat accidental del nostre director, en Toni Bosch, cap de corda dels baixos.
26-06-08 Hem cantat a la cloenda del curs de Secretariat Jurídic, com cada any, però aquest ha estat força especial en ser l’últim que s’imparteix sota la direcció de la companya Rosa Panadés. Entre altres peces del repertori, hem cantat “Les mans del meu avi” poema de la pròpia Rosa Panadés i la Rosa Alvarez, musicat per Santi Ortiz
14-06-08 Amb la Coral Canticorum i la Orquestra de la Universitat de Barcelona, hem repetit el concert de dissabte passat amb fragments de Cançó d’Amor i de Guerra i la Missa de la Coronació de W.A. Mozart, a l’Església de Santa Engràcia de Barcelona.
07-06-08 Conjuntament amb amb la Coral Canticorum, l’Orfeó Balaguerí i la Orquestra de la Universitat de Barcelona hem ofert a l’Església de Sant Domènec, a Balaguer, un concert amb fragments de Cançó d’Amor i de Guerra, la primera part i de la Missa de la Coronació de W.A. Mozart, la segona.
08-02-08 Com cada any hem cantat a la missa en record dels companys traspassats l’any 2007 oficiada, en aquest cas i en representació del Cardenal-Arquebisbe de Barcelona, pel president del Tribunal Eclesiàstic. Ha concelebrat i llegit l’Evangeli el Diaca Jordi-Albert Garrofé germà del nostre company i creador d’aquesta web, el tenor Domènec Garrofé.

Posteriorment hem cantat a la cerimònia laica en memòria dels mateixos al pati de columnes.

A la tarda hem cantat a la sessió solemne al transcurs de la qual han estat lliurades medalles als companys que han assolit els 50 anys de col·legiació.

07-02-08 Hem cantat a la cerimònia de lliurament de diplomes als advocats que han assolit els 25 anys de col·legiació, entre ells la nostra companya soprano Maria Lluïsa Agell Tuser. En nom de tots ells l’amic i excantaire Joaquim de Miquel Sagnier ha pronunciat aquest discurs al qual fa una simpàtica referència al temps que va ser entre nosaltres.

Més tard hem cantat a la recepció que la Consellera de Justícia ha ofert al Palau de Pedralbes als membres d’agrupacions d’advocats joves que ens han visitat amb motiu dels actes de la setmana de Sant Raimon de Penyafort. El Butlletí del Grup d’Advocats Joves se’n fa ressò d’aquest acte i de la nostra intervenció al mateix.

06-02-08
Oferim el tradicional concert de Sant Raimon de Penyafort a la Parròquia del mateix nom, dins la setmana d’actes col·legials en honor del Patró. Estrenem l'”hymne à la nuit” i recuperem vàries cançons del repertori.

Aquest ha estat el cartell

I aquest el programa:

An Irish blessing.
Got rest ye merry gentlemen
Mon coeur se recommande à vous
La, la, la,  je ne l’ose dire.
Hymne à la nuit
Ay triste que vengo
Ay linda amiga
Más vale trocar
Have a nice day
Swing low
Every body sing freedom
Ride the chariot
Muntanyes del Canigó
Muntanyes regalades
El cant dels ocells.
Dansa de Castellterçol.
17-01-08 Cantem el “Gaudeamus Igitur” i alguna cosa més a l’acte de lliurament de la medalla de primer ordre de Sant Raimon de Penyafort al company, ex vice-degà, prestigiós jurista i gran seguidor de la Coral, Luis del Castillo Aragón. Enhorabuena, Luis!