2012

20-12-12 A la Parròquia de Sant Raimon de Penyafort, la nostra segona llar, hem ofert el tradicional Concert de Nadal, com a darrer acte d’aquest intens any 2012. Amb l’esglèsia plena de gom a gom, hem interpretat el següent repertori:Benedictus
Maitia nun zira
A la fuente del olivo
Alfonsina y el mar
Aquellas pequeñas cosas
Un núvol blanc

Swing low
Everybody sing freedom
My Lord, what a morning

O arbre Sant
Campana sobre campana
Els àngels de la glòria
Si el món és ple de gebre
Got rest ye merry gentlemen
En Belén tocan a fuego
Ding, dang, dong
El noi de la mare

Bisos (amb el públic):

Santa nit
Fum, fum, fum,

Aquest és el cartell que va fer l’Helena:

I aquestes, algunes de les fotos que ens va fer el nostre “fotògraf oficial”, Carlos Calvo, marit de la soprano Lucía Abril:

Podreu veure tot el reportatge fotogràfic fent clic, o a aquest link o copiant-lo i engantxant-lo al navegador:

https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=106320897008301541692&target=ALBUM&id=5827063941387654081&authkey=
Gv1sRgCIeKmICrgIOLaQ&invite=CKuIud4L&feat=email

17-11-12 Convidats per la Coral l’Amarant de Bigues i Riells al seu Concert de la Tardor, hem participat cantant “Aquellas pequeñas cosas” i “Un núvol blanc” i juntament amb la Coral amfitriona i l’altra convidada, la Coral Genciana hem interpretat “Cantares”, amb trio de rapsodes (un per coral) inclòs. Ha estat un concert molt interessant i hem gaudit d’un dia molt agradable a aquesta vila del Vallès Oriental. Moltes gràcies a la Coral l’Amarant per la seva hospitalitat i a bona part de la població de Bigues pel convit amb que ens han obsequiat finalitzat el concert.
26-10-12

a

28-10-12

A la ciutat de València, magníficament organitzada pel Cor “Lex et Gaudium” de l’Il·ltre. Col·legi d’Advocats de València, s’ha celebrat la XII Trobada de Corals de Col·legis d’Advocats d’Espanya, amb la participació de les Corals dels Col·legis de Saragossa, Granada, Vigo, Màlaga, Barcelona i l’amfitriona, València. Ha estat també present una representació del recent nascut Cor del Col·legi d’Almeria, que ha quedat plenament incorporat i integrat al “Moviment Coral dels Advocats” i amb el que esperem comptar a la Trobada delproper any. En canvi hem hagut de lamentar, en aquest cas, l’abscència del Cor degà, el del Col·legi del Señorio de Vizcaya que tenia altres compromisos.

Ens van rebre els companys de València en una agradable recepció al Palau de la Exposició de la Capital on ens va dirigir unes paraules de benvinguda, el degà, Excm. Sr. D. Mariano Durán Lalaguna i ens van oferir un còctel-sopar.

Dissabte a la tarda vam oferir un memorable concert al Monestir de San Miguel de los Reyes, autèntica joia que data del segle XI quan és va construïr com alqueria musulmana i reconvertit el segle XIV com a monestir del Císter, i Jerònim al segle XVI. A través de l’espectacular claustre vam accedir a l’Esglèsia, on és va fer el concert, en dues parts. A la primera cada coral va interpretar dues cançons. Pel que fa a la nostra Coral vam cantar, per primer cop “Un núvol blanc” i “Aquellas pequeñas cosas” que van ser molt aplaudides pel respectable. A la segona part totes les corals juntes, en un prodigi d’organització i previsió que va permetre que, malgrat l’elevat nombre de cantaires, més de doscents, tots veièssim perfectament els directors, vam interpretar les següents obres, dirigides pels respectius directors:

Jesus bleibet meine Freude, dirigida per José Manul Padilla, director del Cor de Màlaga
Primer moviment (Glòria) del Glòria de Vivaldi, dirigida per Nanette Sánchez, del Cor de Vigo
Ave Vérum, dirigida pel nostre director, Quim Manyós
Va Pensiero, dirigida per Israel Ramos del Cor de Granada
My Lord what a mornin’, dirigida per Beatriz Larqué del Cor de Saragossa, i
Todas las mañanitas, dirigida per Gonzalo Luque, del Cor de València

a part de varis bisos que el públic va celebrar i aplaudir amb entusiasme.

TV de València va oferir al seu informatiu una resenya d’aquest concert.

Acabat el concert ens vam traslladar al Restaurant “La Hípica” on vam tenir un molt agradable sopar amb algunes sopreses, turbants als caps dels directors incloses, i convertit després en sala de festes on els més “resistents” van estar ballant fins altes hores de la matinada.

Diumenge al matí vam fer un fantàstic recorregut carrers de València, fent parades i cantades a llocs molt emblemàtics: Reial Basílica de la Mare de Deu dels Desamparats, porta de la Catedral, Plaça Rodona, Lonjai acabàrem a l’esglèsia de la Companyia de Jesús, on vam poder cantar acompanyats del seu espectacularorgue de més de 5.000 tubs, 74 registres i quatre teclats. A la sortida l’orgue va començar a interpretar el Jesus Bleibet i, de forma espontània, en Quim, el nostre dire, en va assumir la direcció i el vam anar cantant mentre sortíem pels passadissos en un dels actes més emotius de la trobada que la gent que era a l’esglèsia va saber apreciar i aplaudir.

Arribat aquest punt va començar el moment trist dels comiats. Alguns cors van començar a desfilar mentre altres cremàvem els darrers cartutxos amb un dinar al restaurtant de l’Hotel Astoria on vam gaudir d’aquesta meravellosa vista de la ciutat de València

Va ser un magnífic final per una Trobada fantàstica. Moltes gràcies companys i companyes de València per la vostra perfecta organització, per les vostres atencions, pels “mimos” i el “carinyo” que ens heu dispensat. Recordarem sempre la Trobada de València-2012 i la recordarem amb la nostàlgia dels agradables i entranyables dies viscuts. Companys, companyes fins l’any que ve que ja ens han anunciat que serà a … VIGO!

Fent clic a aquest enllaç (o copiant-lo i engantxant-lo al navegador) podreu veure les fotos de la Trobada que ens va fer el nostre “fotògraf oficial” Carlos Calvo, marit de la soprano Lucía Abril:
https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=106320897008301541692&target=ALBUM&id=5807090389243473185&authkey=Gv1sRg
CLDPnoGmlvgO&feat=email
I fent-ho sobre aquest altre, trobareu les fetes pels companys de València:
https://www.dropbox.com/sh/imxja3ssd1fpl9d/L_UpBZru7p/Fotos%20del%20encuentro

(Si no funciona fent clic, copieu i enganxeu els enllaços, sense cap espai, al vostre navegador)

29-8-12 Aquest any hem començat el curs força més d’hora que altres anys. En plenes vacances estivals de molts de nosaltres.
Però el marc i la ocasió ho justificaven plenament: Amb la inestimable col·laboració del tenor i advocat Jordi Cortada i del nostre pianista habitual, Marc Garcia, hem participat a la cerimònia d’obertura de l’AIJA (Associació Internacional de Joves Advocats) al marc incomparable del Palau de la Música Catalana. Davant d’un públic format per juristes vinguts de tot arreu, hem cantat:

Cor de Convidats (de l’òpera “Lucia de Lammermoor”) – G. Donizetti
Cor d’esclaus hebreus (de l’òpera “Nabucco”)  – G. Verdi
Cor de gitans (de l’òpera “Il trovattore”) – G. Verdi
Pirineu, Els soldats i Cant final de la Sarsuela “Cançó d’Amor i de Guerra” -R. Martínez Valls

i l’Himne de l’AIJA que els assitents, respectuosos han escoltat, i molts d’ells cantat amb nosaltres, dempeus.

Era el primer cop que cantàvem al Palau i tindrem sempre un gran record d’aquesta actuació.

     
9-7-12 Hem ofert el nostre tradicional Concert d’Estiu a la Parròquia de Sant Raimon de Penyafort, però aquest any ha estat un concert molt especial.

Hem comptat amb set excel·lents músics, José Manuel Villarreal i Joan Morera, Violins; Maria Morera, Viola;  Mireia Quintana, Violoncel; Òscar Diago, Oboè; Alexandre Baiget, trompeta; i Frederic Ollè, Orgue i hem interpretat obres de W.A. Mozart i J.S. Bach, i el Glòria en Re Major d’A. Vivaldi, amb les nostres estimades i magnífiques solistes, Olga Miracle, soprano i Queralt Sales, contralt, amb la col·laboració del nostre company, Ignasi Marqués com a solista tenor.

El públic, que omplia l’Església de gom a gom, ha aplaudit amb entusiasme totes les obres, de forma molt especial el bis que ha estat l’Hallelluia de l’Oratori “El Mesies” de G.F. Händel

(programa dissenyat per Helena Busqueta)
7-7-12 Un cop més la solidaritat de la nostra coral ens ha dut a Cadaqués.

Però aquest cop no convertit en un “immens jardí de pedres” com deia Josep Pla, que també, sinó en un jardí ple de música, solidaritat i amistat.

En temps de crisi l’Hospital Residència per a avis de Cadaqués s’estava quedant sense pressupost per acabar una infermeria que estava començada des de feia més d’un any. Prop de 30 cantaries de la nostra estimada coral han participat en un concert benèfic a l’Iglesi de Santa Maria de Cadaqués, juntament amb el Cor La Fontana de Gràcia. La recaptació, que quasi arriba als 1.000 euros, anirà directament a ajudar a acabar aquesta infermeria.
Gràcies a les directores de l’Hospital, a Mossèn Jaume, i a tots i a totes el que heu fet possible un cap de setmana inoblidable.

     

(Col·laboració de Maria Pilar Cobo. Fotografies de Carlos Calvo)

25-6-12 Hem participat al concert que han ofert els cors infantils dels Estats Units, Augusta Children’s Chorale, Columbus Indiana Children’s Choir, Indianapolis Children’s Choir, Notre Dame High School Belmont, Palatine Children’s Choir, Red Rose Children’s Choir i Voices in the Laurel, sota la direcció de Henry Leck a l’Església de Santa Maria del Pi.
14-6-12 Juntament amb la Coral dels Enginyers i la Orquestra Ars Medicae del Col·legi de Metges hem ofert a la Parròquia de Santa Maria del Pi un concert del Glòria en Re Major d’Antonio Vivaldi i obres de J.S. Bach i W.A. Mozart.

   
3-2-12 Dia intens als actes de Sant Raimon de Penyafort. A les 10 h. hem cantat a la missa en sufragi dels companys traspassats el darrer any, a les 13 h. hem tornat a fer-ho a la cerimònia laica en commeració dels mateixs i a les 17 h. hem actuat a la cloenda de la sessió solemne, amb entrega de medalles als companys que han assolit els 50 anys de col·legiació, cerimònia presidida pel president de la Generalitat, Molt Honorable Sr. Artur Mas.

1-2-12 Novament, en aquest cas, a la cerimònia de lliurament de diplomes als companys que han assolit els 25 anys de col·legiació (2n torn), hem cantat El Pirineu i Gaudeaumus Igitur.
31-1-12 Hem ofert el nostre tradicional Concert de Sant Raimon de Penyafort, aquest any a la Parròquia de Santa María del Pi, amb aquest repertori:

I Part

Nulla amicitia, J. Duijck
Benedictus, S. Giner
Pange lingua, A. Bruckner
Ave Maria, J. Dominguez
Aurtxo seaskan, J. Olaizola
Ixil ixilik, J. Busto
Alma, corazón y vida, A.Ezcurra
Ruada de Chamosa, J. Dominguez
A la fuente del olivo, L. Vedmar

II Part

Brahma, G. Bizet
L’eternel est son nom, F. Liszt
Sviati bozhe, Txaikovsky
Voyagers Chorus, W.A.Mozart
Ciutat de parella, D. Mercadal
Muntanyes regalades, arr. Carles Gumí
La dama d’Aragó, arr. Carles Gumí
El cant dels ocells, arr. F. Vila
Evocació al Pirineu, R.Martinez Valls

I aquest era el nostre aspecte:

30-1-12
Hem inaugurat les nostres actuacions dins la intensa setmana dels actes de Sant Raimon de Penyafort, a la cerimònia de lliurament de diplomes als companys que han assolit els 25 anys de col·legiació (1er torn), cantant El Pirineu i el Gaudeamus Igitur.